תפריט נגישות

גבריאל גמליאל גבי אזולאי ז''ל

בן ז'ורז'ט ובבר
נולד בי' באב תשל"ט, 3/8/1979
התגורר בקרית מלאכי
חלל פעולת איבה
בכ"ב בתשרי תשפ"ד, 7/10/2023
מקום אירוע: רעים, פסטיבל "נובה" סמוך לקיבוץ
הובא למנוחת עולמים בקרית מלאכי
גוש: 2, חלקה: 2, שורה: 4
הותיר: בן ובת, אחות ושלושה אחים
גבריאל גמליאל מונצח באנדרטה בהר הרצל בלוח מס' 82

קורות חיים

גבריאל (גבי) גמליאל, בנם של ז'ורז'ט זהבה ובבר אזולאי, נולד ביום י' באב תשל"ט (03.08.1979). ילד שני במשפחה, אח של אושרת, אלי, שרון וחנן.

גדל בקריית מלאכי. אחרי לימודי יסודי עבר ללמוד בבית הספר הימי של כפר הנוער "מבואות ים" במכמורת.

בבגרותו, נישא לאיילת והם הביאו לעולם את גומא הבת ואת יהלי הבן. "אבא דואג, חם ואוהב", תיארה אותו איילת והגדירה אותו כ"'גבי אווירה' שיוצר סביבו מלא שמחה". במשך 17 שנים הם חיו ביחד וגם לאחר גירושיהם שמרו על יחסים טובים.

בקריית מלאכי, מקום מגוריו, גבי היה הספר השכונתי. הוא נודע כאיש אהוב על רבים, צנוע ועניו, בעל חיוך ביישני, לב ענק וידי זהב.

הוא היה אוהד מושבע של קבוצת הכדורגל "מכבי חיפה" ונהג להגיע לרוב משחקיה.

בשנת 2021 נפצע אנושות כאשר הטרקטורון שעליו רכב התהפך. לאחר חודש שבו היה בתרדמת הוא הצליח להתעורר ולהשתקם.

הוא ובת זוגו קרלה סטלזר מנדס אהבו טיולים, בילויים ומסיבות, במיוחד מסיבות טראנס. וכך, ביחד עם חברם איציק דהן, הם נסעו בערב שמחת תורה תשפ"ד למסיבת ה"נובה" סמוך לקיבוץ רעים, שבה חגגו כ-3,000 איש.

בשבת, כ"ב בתשרי, שמחת תורה תשפ"ד, 7 באוקטובר 2023, בשעה שש וחצי בבוקר, פתח ארגון הטרור חמאס במתקפת פתע על ישראל. בחסות ירי מסיבי של טילים ורקטות מרצועת עזה לאזורים נרחבים בארץ חדרו אלפי מחבלים דרך גדר הגבול שנפרצה, מהים ומהאוויר והחלו במתקפה רצחנית על יישובי עוטף עזה - קיבוצים ומושבים - ועל הערים הסמוכות שדרות, אופקים ונתיבות; על מבלי מסיבות טבע סמוך לקיבוצים רעים ונירים; על בסיסי צה"ל ועל העוברים בדרכים באזור. המחבלים רצחו כשמונה-מאות אזרחים ואזרחיות בני כל הגילים בבתיהם, במכוניותיהם ובעת שבילו במסיבות אחרי שביצעו בהם פשעים כבדים לרבות אונס והתעללות; חטפו לרצועת עזה מאות ישראלים – חיילים ואזרחים וכן עובדים זרים מהקיבוצים; החריבו, בזזו והעלו באש בתים ורכוש. למעלה משלוש-מאות חיילים, שוטרים וחברי כיתות הכוננות המקומיות נפלו בקרבות באותו יום.

בבוקר זה החלה מלחמה.

גבי וקרלה נרצחו על ידי מחבלים שתקפו את החוגגים במסיבת "נובה". הם הוגדרו כנעדרים במשך כארבעה ימים ומשפחתם וחבריהם הרבים חיפשו אותם בקדחתנות עד שנמצאו גופותיהם. גם חברם איציק דהן נרצח במקום.

במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים נרצחו למעלה מ-380 איש על ידי מחבלים, ועוד עשרות נחטפו לרצועת עזה.

גבריאל (גבי) גמליאל אזולאי נרצח על ידי מחבלים בפסטיבל "נובה" בכ"ב בתשרי תשפ"ד (07.10.2023), בן 44 בהירצחו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין בקריית מלאכי. הותיר אחריו בן, בת, אחות ושלושה אחים.

על מצבתו כתבו אוהביו: "אהוב לבריות, בעל שמחת חיים, מאיר פנים בברחו מן המחלוקת. איש שלום ואחווה". קרלה אהובתו – שגופתה זוהתה בזמן שישבו עליו שבעה – נקברה לצדו.

דודתו אידית כתבה: "אחיין יקר ואהוב שלי, כמה אתה חסר לי ולכל המשפחה המורחבת והענפה שלנו. הותרת חור ענק בלב של כולנו. הצחוק והציניות שלך כל כך חסרים. אתה וקרלה הייתם זוג משמיים ויחד הלכתם לנו... כואבים את לכתך בטרם עת".

כתבה איילת, אם ילדיו: "גבי, חבר שלי, בעלי לשעבר, האבא המקסים של ילדיי. עזבת אותנו והלכת לעולם טוב יותר שבו יושבים המלאכים כי כזה היית, מלאך... המתנה הכי גדולה שהשארת לילדים שלנו היא האופי שלך, העדינות שלך, הרוך שלך, השכל שלך ועוד מלא דברים שהיו רק בך. ולי השארת אותם במתנה והם כל כך דומים לך ותמיד הייתי שמחה על כך כי מעבר לדמיון הפיזי יש להם גם את הנשמה הטובה והגבוהה שלך".

מועדון הכדורגל של "מכבי חיפה" הקים ברשת עמוד לזכר גבי.

אנו עושים כל מאמץ לדייק במידע המופיע, ומתנצלים אם אירעה טעות.
אם ברצונכם להעיר או לתקן פרטים בדף זה, אנא
צרו קשר.
בניית אתרים: לוגו חברת תבונה
פיתוח מאגרי מידע לוגו חברת דידקטי