תפריט נגישות

שמחה גילצר ז''ל

נולד בכ' בתשרי תרע"ה, 10/10/1914
התגורר בתל אביב
חלל פעולת איבה
בח' באדר ב' תשל"ג, 12/3/1973
מקום אירוע: קפריסין - ניקוסיה
הובא למנוחת עולמים בחולון
אזור: 2, גוש: 4, שורה: 37
הותיר: אישה, בן ושתי בנות
שמחה מונצח באנדרטה בהר הרצל בלוח מס' 44

קורות חיים

שמחה נולד בפולין בכ' בתשרי, חול המועד סוכות תרע"ה (10.10.1914). כשהיה כבן עשר עלתה משפחתו לארץ ישראל, והייתה מראשוני המשפחות בבני-ברק. אביו פתח מפעל לעורות, ושמחה נהג לחלק את זמנו בין לימודים ב''חדר" לעבודה במפעל. כן היה מגיל צעיר פעיל בתנועת האצ"ל.

שמחה נישא לחנה ונולדו ילדיהם צבי, אילנה ופרחיה. המשפחה גרה בתל-אביב. שמחה היה יהודי ירא שמים ושומר מצוות, שהירבה לעזור לנזקקים כל חייו.

אחרי מות אביו החל שמחה לנהל את המפעל, שבינתיים גדל ועבר לפתח-תקווה. בשנותיו האחרונות חדל מלעסוק בניהול השוטף והתמקד במסחר. הוא הירבה לנסוע לחו"ל על-מנת לרכוש עורות, והיה בעל שם של איש המנהל משא ומתן תקיף והוגן.

בנסיעתו האחרונה, ממנה לא שב, ביקר שמחה ברומניה, הולנד וקפריסין. את הנסיעה סיים בשהות של יום במלון "ניקוסיה פלאס" בקפריסין, אך מכיוון שמזוודתו לא הגיעה מאמסטרדם החליט להמתין יום נוסף.

ביום שני ח' באדר ב' תשל"ג (12.03.1973) יצא שמחה את חדרו במלון בקפריסין וצעד לכיוון המדרגות, כשלמולו הופיע מתנקש ערבי חמוש באקדח. המתנקש ירה בשמחה פעם אחת ופצע אותו פצעים אנושים. שמחה פונה לבית החולים, אך שם מת מפצעיו.

בן 58 היה במותו. שמחה הובא למנוחות בבית העלמין בחולון. הותיר אישה, בן ושתי בנות.

אנו עושים כל מאמץ לדייק במידע המופיע, ומתנצלים אם אירעה טעות.
אם ברצונכם להעיר או לתקן פרטים בדף זה, אנא
צרו קשר.
בניית אתרים: לוגו חברת תבונה
פיתוח מאגרי מידע לוגו חברת דידקטי