קורות חיים
סאלם, בן סאלם וסאלמה, נולד בשנת 1940 בבאר שבע. היה בדואי מפלג אל עסיאת בשבט אל-עזאזמה.
היה נשוי לחסינה ואב לחמישה: עייש, עיישה, נאסרה, מרים ופרחנה. סאלם היה רועה צאן. איש של שלום, שנהג להשלים בין מסוכסכים. הליכות חייו הפשוטות וצניעותו חיבבו אותו על הכל. הוא מעולם לא היסס להושיט יד לעזרה, והתגייסותו למען הזולת, היא שהביאה לסיום הטראגי של חייו.
ביום חמישי בלילה, 24.02.1983, יצאה קבוצה של שמונה בדואים בטנדר על מנת לקטוף פטריות מאכל. מטרתם הייתה למכור את הפטריות בשוק הבדואי. הם נכנסו לשטח אש, סמוך לקיבוץ צאלים. הרכב עלה על מוקש. שלושה מנוסעי הרכב נהרגו במקום ועוד שניים נפצעו.
היתר יצאו בריצה אל עבר בתי משפחותיהם, קרוב לקיבוץ משאבי שדה. מיד התארגנה משלחת חילוץ בת שני כלי רכב. כשהגיעו קרוב למקום האירוע, עלה אחד מכלי הרכב המחלצים על מוקש גם הוא. בפיצוץ הזה נהרגו שניים מנוסעי הרכב. אחד מההרוגים היה סאלם.
היה בן 43 במותו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין המוסלמי במשוש, בקרבת באר שבע.