קורות חיים
דן, בנם של שחקן "האוהל" קלמן קונסטנטינר ורעייתו פנינה, נולד בישראל בט' באדר תרצ"ד (24.02.1934). הוא גדל בתל אביב, למד בגימנסיה "שלוה" בעיר ובמוסד החינוכי של השומר הצעיר במזרע.
אחר שירות בצבא הצטרף דן לפלוגת הקיבוץ המאוחד באילת, ועבד כנהג בבאר-אורה. מצעירותו הוא נמשך לנגב, והיה ארכיאולוג חובב. אחרי מבצע סיני, בסוף שנת 1956, גילה דן כמה תגליות מעניינות בסיני, ביניהן קניון הכתובות הסמוך לאילת.
בחודש מרס 1957 יצאו דן ושלושה מחבריו, שלושתם חיילים, לבקר בפטרה - הסלע האדום בירדן, שמשך צעירים ישראלים רבים לגנוב את הגבול ולבקר שם, גם אם ידעו שההרפתקה מסוכנת. ביום ט"ז באדר ב' תשי"ז (19.03.1957), כשהארבעה החלו בדרכם חזרה לבאר מנוחה, נתקלו במארב של הלגיון הירדני, וכולם נהרגו מירי החיילים הירדנים. גופותיהם הוחזרו כעבור מספר ימים לידי שלטונות צה"ל.
דן היה בן 23 במותו. הותיר הורים. הובא למנוחות בקריית שאול, תל אביב.
בדרך הערבה, כשני קילומטרים מדרום לבאר מנוחה, הוקם גלעד לזכר ארבעת החברים, שנהרגו בקרבת מקום.